Arad
Suna-ne: +40784222201

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Un chirias nu poate fi dat afara din casa in lipsa acestui act

Evacuarea unui chirias de catre locator se poate face, in principiu, numai in baza unui anumit document oficial, potrivit legislatiei civile. Desigur, regula nu prea se mai poate aplica in lipsa unui contract intre parti.

Locatorul poate da afara din casa un chirias numai daca obtine in instanta dreptul de a-l evacua. Totusi, exista si o prevedere care lasa o „portita” reglementarii prin lege a unor alte situatii.

Daca prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriasului se face in baza unei hotarari judecatoresti”, dispune, mai exact, Codul civil.

Intr-o asemenea situatie, chiriasul trebuie sa plateasca chiria pana la momentul la care pleaca din casa. Plus ca, daca a provocat daune locatorului, este obligat sa le repare in acelasi termen.

„Chiriasul este obligat la plata chiriei prevazute in contract pana la data eliberarii efective a locuintei, precum si la repararea prejudiciilor de orice natura cauzate locatorului pana la acea data”, scrie in actul normativ.

Cu toate acestea, regula evacuarii in baza hotararii judecatoresti este inutila in cazurile in care locatorul si chiriaaul n-au incheiat un contract de inchiriere, ci doar au o simpla intelegere verbala.

Daniela Stoiu

No Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>